Bloggnorge.com // Praksis i Tanzania
Start blogg

Praksis i Tanzania

Den store reisen!

Siste veka!!!!

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet tirsdag 17. mars , 2015 kl. 12:18

Å hjælp! Henn blei tia av?????? plutselig er eg inne i den siste praksisveka mi! Utrulig å fort det har gått. Eg har lært utrulig mykje her nede, fått mange opplevelser på godt og vondt som vil prege meg for resten av livet! Tanzania, ett av verdens fattigste land, men så uendelig rikt på varme og glade mennesker:) Mange har veldig lite men man er alltid velkommen:) Karibu sana, velkommen:)

Det blir rart å reise her ifrå. Har levd i ei ega boble her ned, og nå skal me straks heim for å fortsette der ein slapp:)men først blir det 10 dager på Zanzibar!!!! :):) O`glede:)

Sist veke var me 5 dager på Bombo. Denna veka skal me være på Bombo 1 dag, og Ngamiani helseklinikk to dager. Det var veldig anderledes og veldig spennans å være på sjukehuset! Fikk med oss to fødsler, to keisersnitt og ein Hysterektomi. Operasjonsalene var enkle og vi gikk med klær me hadde med oss og fikk låne gummistøvler som var fulle av blod…. Ja ja… men de får det til:). Tidligere har gruppa mi skrive og holdt framlegg om hvor farlig det er med røyken fra ildsteda de lager mat. På sjukehuset fikk me og se resultat av dissa ildsteda!! Uendelig mange med forferdelige brannsår!! Flest barn og kvinner. Det var vondt å se, de hadde så fryktelige smerter. Detta er et problem det virkelig må jobbest med!!!

 

Klar for operasjon!

Klar for operasjon!

20150313_09564520150313_08121820150313_112011

smugbilde inn i operasjonssalen

smugbilde inn i operasjonssalen

 

Me var også nede på likhuset for å se. Me skulle egentlig få lov å være med på obduksjon, men desverre så blei det aldri noen når me var der.

20150310_13382520150310_13371820150310_135010

Mama Zainab og Mama Mariam har vært med oss på sjukehuset. Dissa to damene som nå er pensjonister, er heilt utrulige!!! De er så genuint opptatt av pasientene. Alle får et smil og ett par oppmuntrende ord. Noen får også gode råd spesiellt når det kommer til familieplanlegging:) «Women in Tanzania are baby factories»!!! Sier Mama Zainab, hun mener at man må tenke seg litt om før man får så store familier. Det er en ekstra munn å mette, og det er det ikke alle som faktisk har råd til! Selv om det er fokus på familieplanlegging, så får mange kvinner ikkje lov å bestemme selv. Det er ille når kvinnene ikkje en gang får lov å bestemme over egen helse!

Mama Zainab og meg på Bombo

Mama Zainab og meg på Bombo

Når me var å bodde i village så spiste me masse god mat:) Ein av tinga me åt var Samosa, og på Bombo ute i

«kiosken» hadde de de beste eg har smaka! Nammenam:)

20150313_115053

De neste bildene er fra oppholdet i village:) Finaste «familien» min:)

IMG_2038DSC_6513IMG_2025

her lager me :)

her lager me Chapati:)

 

Me laga og mat til familien og resten av village….ca 50-60 stk…  Iallefall var det så mange innom og fikk mat, siden me hadde laga så aaaalt for mykje! Spagetti, kjøttboller og tomatsaus med grønnsaker.IMG_2010

 

Finaste lille trollungen Nasera:)

Finaste lille trollungen Nasera:)

IMG_1954IMG_1944IMG_1951

 

DSC_6619Her har me fått pynta oss med Henna tatooering:)

Som sagt er tia mi snart over her i Tanga og på TICC. TICC gjeør ein fantastisk jobb for å få til forandringer!! Menneskene som jobber her er fantastiske, blide og hyggelige:) Kommer til å savne plassen og menneskene veldig.

I mårra får eg besøk av Vanja!! Det gleder eg meg så til!!! Ho og Anne Karen, kjæresten til Tommy, er nå på vei ned! Lørdag reiser eg og Vanja til Zanzibar for å kose oss! Da blir det sol, bad, kos og avslapning før me setter nasa heim mot kalde nord! Det blir nok ein veeeldig overgang for meg….. er jo blitt omtrent innfødt. Gleder meg til å komme heim til alle! Gleder meg til å ikkje være konstant svett og klam:) Og gleder meg til Norsk mat! Selv om maten her er god, så er det ingenting som norskt grovbrød, mjelk og salt pålegg;) Frokosten her nede er for meg: 2 luftige, rista skjever med smør og banan! Krise når det ikkje er banan her!!!!

Mulig detta blir det siste blogginnlegget, men skal prøve å skrive ett fra Zanzibar og… Uansett håper det har vært ok å følge med:) Eg har iallefall hatt så utrolig bra!!!!! Ein opplevelse eg unner alle!!!

http://www.meetingpointtanga.net/

Her er adr til TICC sine sider hvis nokken har lyst å lese mer om de:)

 

 

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.