Bloggnorge.com // Praksis i Tanzania
Start blogg

Praksis i Tanzania

Den store reisen!

Karibusana!!!

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet onsdag 21. januar , 2015 kl. 10:50

Alle plasser me kommer så er me velkommen! Karibusana karibusana! Velkommen så mykje! Mennesker som nesten ikkje har noen ting, smiler og ønsker deg velkommen! For en kontrast, heime kan me nesten ikkje ta imot besøk som plutselig banker på…. For tenk om nokken så at det var rotete! Eller at det var støv i vinduskarmene!!!!

Nei her har me mykje å lære, hva  det er som er viktig!  Et hus som har «katalogstandard»??

Her i Tanga får man mykje å tenke og reflektere over. Denne veka så er eg i family support og day care. Family support driver å hjelper familier, barn og kvinner med ulike ting. Kanskje er det mat for en periode, eller klær, uniformer til barna og div andre ting som er nødvendige. Barna får ikkje gå på skole hvis de ikkje har uniform, og uniformer koster ganske mykje penger!

På mandag møtte me ei kvinne som har tre barn. Hun er hiv positiv og det er den minste også. De har INGENTING!! Det er fortvilende å møte slik lidelse. Men Ticc måte å hjelpe på er i hovedsak å gi empowerment til disse menneskene. De kan hjelpe i nødsfall med å gi direkte bistand som mat o.l men helst så hjelper man dem med å realisere ideer som de tenker ut selv. Det finnes også Microfinance her og dette har gitt mange en god start. Det er så lite som skal til!!! På tirsdag møtte vi ei kvinne som har klart det! Hun har 6 barn og 2 tantebarn som bor hos seg. Hun har startet opp en restaurant og selger også frukt og grønnsaker som hun dyrker selv. Ticc har hjelpt damen med å skaffe planter og plantet. HUn har også flere prosjekter på gang!! Men for en jobb! Hun var oppe kl fem hver dag og jobbet frem til kvelden alle dager i veka… ME HAR DET GODT I NORGE!!!!!!!!!!!

100_1301

Minstemann likte å leike med ballonger:) han var litt genert først, men det gikk raskt over. Snart kom resten av flokken også, og alle fikk ballonger:) De syns det var så morro! Hyggelige veloppdratte unger:)

100_1293

Restauranten

Restauranten

100_1312 Me var heldige og fikk nylagde chapati og te:) Det smakte veeeldig godt!!!!

Det var fint å se at ting kan gå fint og:) Marianne og eg kom opp med ideen om å kombinere den første lille familien me møtte med denna. For hun med restauranten trenger en assistent og kvinnen med de tre barna trenger en billigere plass å bo pluss jobb.. Mama Mzoo som er vår veileder ble veldig glad for den ideen!!! Godt å kjenne at man kanskje gjør en forskjell…

I dag har vi vært på day care og møtt tre funkjsonshemmede barn. Et tøft møte men også et veldig fint møte! Damene som jobbet der var utrolig flinke og elsket ungene! Kan ikkje legge ut bilder for det ville bli som å legge ut bilder av pasienter..

Igjen er eg imponert over hvor flinke de er til å få til så mykje med så lite!!!

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.