Bloggnorge.com // Praksis i Tanzania
Start blogg

Praksis i Tanzania

Den store reisen!

Mikanjuni Helsestasjon +++

Kategori: Ukategorisert | 1 kommentar » - Skrevet onsdag 14. januar , 2015 kl. 16:02

På tirsdag begynte me i praksis for ordentlig! Da blei me henta kl halv ni og kjørt til de ulike plassene me skulle være. Vår gruppe, Simba, var på et senter som het Mikanjuni. Her myldret det av mennesker! Aldri har eg sett sååå masse farger! Me skulle ha om gravide kvinner og barn under 5 år. Me fikk ikkje tatt bilder der for det er ikkje alle som liker det, men det var som å falle ned i en kube med vakre sommerfugler! Ungane var jo de nydligste små skapninger:). Meininga var at me skulle ha omvisning først, men det ble rett i arbeid gitt:). For oss virker det som et salig kaos, men de har egentlig ett slags system:)

Gruppe Simba

Gruppe Simba

20150114_115831

Her veies barn:)

Her veies barn:)

lita nyfødt jente:) 1,5 time gammel.

lita nyfødt jente:) 1,5 time gammel.

 

I dag var me veldig heldige, for me fikk være med på en fødsel! Ein førstegangsfødene som fikk ei lita jente! Her var det ikkje snakk om «pain killers» 1 time etterpå kom kvinna gående ut. De er tøffe her!

1 av 2 fødestuer. Selv om de ikke har utstyr slik som heime så gjør de likevel en veldig god jobb!

1 av 2 fødestuer. Selv om de ikke har utstyr slik som heime så gjør de likevel en veldig god jobb!

Så har eg målt mange gravide mager, og regnet ut hvor langt de var på vei. Den yngste var 16 år. Jordmoren som var sammen med oss var ei kjempe koselig dame!!

Jordmor. Hun kalte meg bare for "my doghter"

Jordmor. Hun kalte meg bare for «my daughter»

Det er utrolig mye å se og lære her! Vi gjør veldig mykje som me aldri hadde fått gjort heime. Eg trur også det er bra å få et litt anna perspektiv på liv og død enn det me har fra vår kultur. Sjøl om de har lite her, lite utstyr og ressurser, så klare de jammen å få til imponerende mykje! Sjøl om systemet er noe tunggrodd så fungerer det på ett vis.

 

I dag fredag så har me jobba inn en dag. Og jammen fikk me med en ny fødsel! Nesten to… men da måtte me reise. Ein frisk og fin gutt ble født:). Jordmødrene er effektive og flinke.

 

20150112_183009

 

 

Kommentarer

  1. Anne Karen sier:

    Høres så spennende ut, Inger. Opplevelser for livet.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.